Smartschool

Als ouder van een leerling op onze school krijgt u van ons na inschrijving een Smartschool-account. Iedere ouder krijgt een aparte account, een zogenaamde co-account. Indien gewenst kunnen we ook een account aanmaken voor grootouders, plusouders, …

Wat is Smartschool?

Smartschool is een digitaal schoolplatform. Onze leerkrachten gebruiken Smartschool om lessen te plannen, punten in te geven, rapporten samen te stellen, te communiceren met collega’s (in andere vestigingen van onze school), …

De schoolse vorderingen van uw zoon of dochter worden ook via het Smartschool-leerlingvolgsysteem in kaart gebracht en de afwezigheden worden er geregistreerd.

Wat kan ik als ouder met Smartschool doen?

Wij gebruiken Smartschool in de eerste plaats om onze communicatie te stroomlijnen. We streven er als school naar om zo weinig mogelijk ‘papieren briefjes’ mee naar huis te geven. Mededelingen worden via het berichtensysteem verstuurd, naar beide ouders (of grootouders, …).

Via Smartschool kan u zelf ook gemakkelijk berichten sturen naar de klastitularis van uw kind. Zoon of dochter ’s morgens plots ziek? Een eenvoudig bericht naar de juf of meester is dan voldoende.

Binnen het platform kan u ook de schoolkalender raadplegen en u kan de afwezigheden bekijken zodat u meteen kan zien of u bv. nog een doktersattest aan de school moet bezorgen.

Inschrijven voor de oudercontacten gebeurt ook via Smartschool.

Hoe kan ik inloggen op Smartschool?

Ongeveer een week voor de eigenlijke instapdag van uw zoon of dochter, ontvangt u van ons via e-mail een gebruikersnaam en een wachtwoord. Met deze gegevens kan u inloggen op sbsbilzen.smartschool.be.

U kan ook de gratis Smartschool-app installeren zodat u echt overal mee bent.

Laatste aanpassing: 09/08/21